Leilas Tekakor

Leila är lite av mitt allt när det gäller mat och bak. Satt som klistrad vid tv-n i vintras när leila körde "Leilas-Jul" och är helt fast i hennes böcker.
Gjorde dessa te-kakor ikväll, riktigt mumsiga blev dem ;)

För 12 st.

# 5 dl mjölk
# 4 dl havregryn (jag använde fullkorns-havregryn)
# 0.5 msk salt
# 1 msk ljus sirap
# 150 gram smör
# 25 gram jäst
# 8 dl mjöl

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Värm mjölken till 50 grader och häll i havregrynen, salt och sirap. Låt blandningen stå och svälla i ungefär 20 minuter.
  2. 2. Smält smöret och rör sedan ner det i blandningen.
  3. 3. Smula ner jästen och blanda ordentligt.
  4. 4. Tillsätt vetemjölet lite i taget.
  5. 5. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storkek i 30 minuter.
  6. 6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. 7. Knåda ut degen på ett mjölat bakbord, dela upp den i tolv bitar och forma till runda kakor.
  8. 8. Nagga med en gaffel och låt jäsa under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i 30 minuter.
  9. Grädda tekakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Servera gärna med ost på, och det passar riktigt bra med varm choklad till :)
/ Amanda

Kommentera här: